Landslake Lions verslikt zich in Red Giants

In de Mannen Promotiedivisie zorgde Red Giants zaterdagavond voor een regelrechte stunt door op bezoek bij Landslake Lions met de overwinning aan de haal te gaan. In Landsmeer zegevierde de ploeg uit Meppel met 69-72. Een lelijke streep door de rekening van Landslake Lions, dat samen met Grasshoppers strijdt om de koppositie in de hoogste amateurklasse van Nederland. De concurrent uit Katwijk won zaterdagavond namelijk wel. Op bezoek bij Lokomotief Rijswijk, de nummer 3 op de ranglijst, werd het 90-102 voor Grasshoppers.

“We hebben goed gespeeld en hard gewerkt”, aldus Patrick Koning, trainer van Red Giants. Koning zat tegen Landslake Lions zijn laatste wedstrijd schorsing uit en hij zag dat zijn ploeg uitstekend begon in Landsmeer. “We begonnen heel goed. We stonden goed te verdedigen en Landslake kon ons eigenlijk alleen van afstand pijn doen. Na het eerste kwart stonden we voor met 15-23. Daarna zakte het bij ons in. De aanval stokte en we verdedigden plotseling niet best meer. We kwamen met 6 punten achter te staan en besloten in een zone te vluchten. Dat bracht wat meer rust in het team, maar we stonden halverwege nog wel met 10 punten achter (43-33).”

“In het derde kwart bleven we in een zone staan en Landslake had daar niet echt een antwoord op. Zij wisten maar 9 punten te maken in de 3e periode. Doordat wij in de aanval heel slordig speelden en veel balverlies leden, stonden we na 30 minuten nog wel achter (52-47). In het laatste kwart kreeg Landslake eindelijk grip op onze 3-2 zone, waarna wij snel overschakelden op een 2-3 zone. Vanaf dat moment liep het bij ons weer een stuk beter.”

“Bij 64-66 namen we voor het eerst een voorsprong, met nog 3 minuten te gaan. Die voorsprong wisten we uit te bouwen tot 64-69, waarna zij met een driepunter en een vrije worp ineens weer terugkwamen tot 68-69. Via vrije worpen van Bas Rozendaal en Dick de Weijer konden we de overwinning veiligstellen.”

Topscorer werd Rikus ten Napel met 20 punten.


Uitslagen in de Mannen Promotiedivisie:

Landslake Lions vs. Red Giants: 69-72

Lokomotief Rijswijk vs. Grasshoppers: 90-102

The Black Eagles vs. De Hoppers: 79-62

De Groene Uilen vs. CobraNova: 70-60

New Stars vs. BV Groningen: 60-78

 

Loading

Dit bericht delen: