DBL: BS Weert stunt met zege op Landstede Basketbal

Bron: twitter van BS Weert

Carnaval begint dit jaar vroeg in Weert. De Limburgers zorgden zaterdagavond voor een daverende verrassing door runner-up Landstede Basketbal te verslaan. In Sporthal de Boshoven prijkte na 40 minuten een stand van 74-66 op het scorebord. De thuisploeg maakte het verschil in het 3e kwart, waarin de Zwolse formatie slechts tot 9 punten kwam. Grote man bij Weert was Joost Padberg met 16 punten. Kasper Averink noteerde met 13 punten eveneens dubbele cijfers.

Voor Zwolle, dat met ZZ Leiden strijdt om de 2e plek op de ranglijst, een onverwachte en dure nederlaag. Clayton Vette werd bij Landstede topscorer met 15 punten, gevolgd door Nick Oudendag met 13 punten.

Aris Leeuwarden vs. Donar Groningen: 74-84

Donar Groningen won zaterdagavond in het Kalverdijkje de derby van het noorden. Aris Leeuwarden moest al snel een gaatje toestaan van circa 10 punten, maar bleef in het vervolg van het duel goed meedoen. De Groningers slaagden er niet in om echt afstand te nemen van de Friezen. Vooral het afstandsschot wilde bij Donar niet vallen. Topscorer bij Donar werd Drago Pasalic met 24 punten. Chase Fieler noteerde een fraaie double-double met 16 punten en 13 rebounds.

Bij Aris Leeuwarden waren Denton Koon (22 punten) en George Marschall (21 punten) de hoofdrolspelers. Dexter Hope (11 punten) belandde eveneens in de dubbele cijfers. Meshack Lufile droeg 10 punten bij aan het totaal. Hij pakte daarbij ook nog eens 10 rebounds.

New Heroes vs. Apollo Amsterdam: 64-62

In de Maaspoort leek Den Bosch na een goed tweede kwart op weg naar een eenvoudige zege. Apollo toonde na rust veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd. Zo’n 3 minuten voor tijd schoot uitblinker Max van Schaik zijn ploeg zelfs naar 60-60. In het restant stelde Charles Mitchell de zege alsnog veilig voor Den Bosch. Apollo, dat in de laatste seconden nog op gelijke hoogte kon komen, kwam uiteindelijk net tekort voor een verlenging.

Topscorer bij New Heroes werd Justin Watts met 19 punten. Charles Mitchell voegde 18 punten toe aan het totaal (en 15 rebounds). Bij Apollo noteerde Max van Schaik een double-double met 20 punten en 10 rebounds. Sergio de Randamie en Dimeo van der Horst eindigden allebei op 11 punten.

 

Loading

Dit bericht delen: