Dames Landstede ZAC winnen openingsduel in Tubbergen

De dames van Landstede ZAC zijn het nieuwe seizoen in de 1e klasse (Oost) uitstekend begonnen met een zege bij titelkandidaat Jolly Jumpers. In het gloednieuwe sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen werd het uiteindelijk 53-61 en daarmee boekte de ploeg van Terrence Smilde een even knappe als belangrijke overwinning. “We zijn heel blij met deze zege”, aldus de trainer na afloop. “Jolly Jumpers is toch een concurrent voor de titel, dus dan is het fantastisch om hier met de punten weg te gaan.”

ZAC begon sterk aan het duel en zette met 3 scores van Kayleigh Luyckx meteen de toon in Tubbergen. De thuisploeg herstelde zich, waarna beide teams elkaar zowel het 1e als 2e kwart goed in evenwicht hielden. Via 12-12 na 10 minuten, bleek ook halverwege de stand gelijk: 26-26. Mede dankzij een driepunter van Alicia Alonso sloeg ZAC in de 3e periode al snel een gat van 7 punten (27-34). Jolly Jumpers moest het antwoord lange tijd schuldig blijven, maar kroop in het laatste kwart alsnog steeds dichterbij. Van de maximale voorsprong van 12 punten (35-47), waren er op dat moment nog 2 over (49-51).

In de zenuwslopende slotfase hield ZAC het hoofd koel en tilde de marge zo’n 1,5 minuut voor tijd opnieuw naar 6 punten (53-59). Het verzet van de thuisploeg was daarmee definitief gebroken, waarmee de overwinning een feit was. “Aanvallend kan het nog beter, maar verdedigend was het van onze kant echt heel goed en daar win je wedstrijden mee”, vertelt Smilde. “Aan de andere kant, we scoren wel gewoon 61 punten tegen een concurrent voor de titel. Dat zijn geen slechte cijfers. Op naar de volgende.” Landstede ZAC speelt vrijdag 21 september a.s. om 20:45 uur in Zwolle tegen WSV.

Jolly Jumpers 2 vs. Landstede ZAC 53-61 (12-12, 26-26, 35-47, 53-61)

Scores ZAC: Alicia Alonso (22 punten), Kayleigh Luyckx (20 punten), Michelle Huisman (6 punten), Teske Idzenga (5 punten), Suzanne van der Roest (3 punten), Frinke Idzenga (3 punten), Lize-Lot Webbink (2 punten).